Consemnări

Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze osteneala!

Icoana d-voastră e unică în peisajul iconografic românesc contemporan. M-am bucurat să constat, în spatele icoanei ca atare, efortul neprecupețit al multor ani de studiu asupra picturii murale și iconografice mai cu seamă românești (îmbucurător lucru) de secol XVI-XVII.
Privind această icoană a Binecredinciosului Ștefan cel Mare și Sfânt îmi aduc aminte scene, personaje și mai ales "duh" de Voroneț, de Humor, de Sucevița. Și oameni: Toma Zugravul din Suceava, Ioan și Sofronie, dar și Pârvu Mutu Zugravul...
Sigur, ca și în viața duhovnicească (unde când mai urci când mai cobori), e loc și de mai bine. Important e efortul de a arăta oamenilor chipul smereniei atât în iocană cât și în viața noastră. Fără aceasta tot zbuciumul acestei vieți, toată agoniseala științifică, materială sau de altă natură nu e decât o păcăleală de proporții cosmice. Să nu pierdeți bucuria și frica de a lucra pentru Dumnezeu. El nu rămâne niciodată dator față de nimeni și va răsplăti celor sinceri cu prisosință.
Așadar vă urez spor duhovnicesc, acum în prima săptămână a Postului Mare, și vă doresc ca truda d-voastra să va fie binecuvantată.

Pr. Mihail Ovidiu Ciobotaru
redactor la Editura TRINITAS,
Iași

 


inapoi

copyright 2004 Pr. Mihail Ovidiu Ciobotaru